yin yang betekenis?

① lichaam ② mind ✎ jan van rosmalen Nov 28, 2023
yin yang betekenis?

Vanuit de oude Chinese wijsheid komt het mooie Yin en Yang teken, wat gelijk staat aan balans. Het leven hier op aarde kent plus en min, oftewel dualiteit. We streven altijd naar het midden, naar balans. Maar ik kan je uitleggen dat je misschien wel uit die balans mag stappen en meer Yin dan Yang mag worden.

Yin staat voor vrouwelijkheid, voelen en zijn. Yang is meer gerelateerd aan doen, denken en mannelijkheid. Als je onze samenleving bekijkt, zie je waarschijnlijk dat Yang overheerst. Deze samenleving heeft directe invloed op hoe we zijn. We spiegelen ons aan de normen en waarden ervan en vinden het normaal om continu actief te zijn en hard te werken.

Ik wil je vertellen dat dit helemaal niet nodig is. Langdurige klachten ontstaan vaak door conditioneringen, onze geprogrammeerde overtuigingen, zoals de druk die we op onszelf leggen om hard te moeten werken. Hard werken is het credo. Deze overtuiging komt voort uit het Yang (doen) principe. Daarom zijn we uit balans omdat we te veel moeten doen van onszelf.

De weg naar harmonie ligt in meer Yin, oftewel meer voelen en zijn. Je hoeft helemaal niet zoveel te doen. Het is een overtuiging die je in jezelf mag ontkrachten. Als je de wetten van bewustzijn begrijpt, zul je inzien dat jij een magneet bent. Alle overtuigingen die in je onderbewuste leven, trek je aan.

Als je leven niet is zoals je wilt, ga dan niet harder werken of nog beter je best doen! Dit is een Spartaanse manier van denken en doen die niet meer bij deze tijd past. We zijn veel meer dan machines die door hard werken krijgen wat we willen. Nee, stap in Yin. Dit betekent dat als jij het gaat belichamen en voelen zoals het is, je er ook naar zult handelen. Dus als je overvloed, rust en ontspanning wilt, kun je dat verkrijgen door het te zijn. Probeer niet nog meer je best te doen, want dan vertel je je onderbewuste dat het er nog niet is. #tekort

Jouw kracht ligt in het moment door het te zijn. Kies dat je het bent. Voel dat het zo is en je onderbewuste gelooft dit, want het heeft geen tijdsbesef. Je mind zal misschien wel zeggen dat het onzin is, maar jij bent degene die de mind bestuurt, niet andersom.

Als het je lukt dit gevoel in jezelf te cultiveren, wordt het ook zo en verander je je mindset. Je onderbewuste heeft invloed op de patronen in je brein en zal neurologische connecties vormen doordat jij in een nieuwe staat (Yin) van zijn bent.

Op deze manier verschuif je van Yang naar Yin en leer je dat je met je bewustzijn veel meer kracht hebt dan alleen fysieke daadkracht waar je misschien aan gewend bent.De weg van doen naar zijn is de weg.

Geniet vandaag en kies wie je wilt zijn. Voel dit en je zult het zijn.

"Jouw kracht is groter dan je klacht."

 

Wees jezelf.

 

Liefs,

 

Jan van Rosmalen

Bewustzijnsonderzoeker

Benieuwd of wij jou kunnen helpen?

Doe de zelfscan en meld je daarna aan voor de gratis masterclass.

Doe de (gratis) zelfscan

Wil je meer inspiratie? Lees verder...

Voor alle artikelen klik hier.

 

Waarom is het zo moeilijk om je goed te voelen? 

Apr 23, 2024

Het bewustzijn is je besturingssysteem

Apr 12, 2024

Waarom houdt ons ego niet van liefde?

Mar 08, 2024