De CPC® Methode

een reis van lichaam, mind naar bewustzijn

We nemen je stap voor stap mee in onze visie

1. Lichaam

Onderdrukte emoties

Iedereen maakt in zijn leven wel heftige of traumatische ervaringen mee. Vaak zijn de emoties die daarbij komen kijken te heftig voor je brein om ze op dat moment te verwerken, op dat moment worden ze naar je onderbewuste gedrukt. Dit is het begin van een onderbewuste emotionele onderdrukking, zo ontstaan er blokkades die later voor emotioneel, mentale en lichamelijke klachten kunnen zorgen. De weg eruit is te leren deze onderdrukte emoties los te laten.

“There's nothing like a little physical pain to keep your mind off your emotional problems.”

John Ernest Sarno Jr.- Professor Revalidatiegeneeskunde

Dr. John Sarno was een van de eerste westere medisch specialisten die het verband zag van onderdrukte emoties en terugkerende (langdurige, chronische) klachten bij zijn patiënten in het Rusk Instituut in het New York University Medical Centum en zette zich na deze ontdekking de rest van zijn leven in voor het bewust maken van de mind-body connectie. 

''Probeer niet om je beter

te voelen word beter

in het voelen.''

 

Onderdrukking zorgt voor onnodig energieverlies.

 

2. Mind

Beperkende overtuigingen

Je kan je onderbewuste mind zien als een super computer die alles opslaat wat je meemaakt. Veel dingen zijn niet leuk en worden naar je onderbewuste gedrukt. Als er een (traumatische) situatie zich voordoet wordt de emotie die daarbij gepaard gaat opgeslagen en beïnvloed een gedachte patroon. Op dat moment wordt je onbewust geprogrammeerd. (Bijvoorbeeld de leeraar zegt dat je niet niet je best doet.) Je ervaart afwijzing, angst en verdriet. Dit vormt zich tot een programma ik ben niet goed genoeg en draag je dan heel je leven met je mee. Dit programma is dan een onderdeel van je persoonlijkheid en je huidige realiteit zal dit spiegelen. Op het moment dat je de onderdrukte emotie de ruimte geeft en het programma los laat heeft dit een transformerend effect en jij wordt letterlijk een ander persoon die een programma heeft draaien, Ik ben goed genoeg. Je kan je voorstelen dat je lichaam positief reageert op een positieve overtuiging. Daarom is het loslaten van van oude programma’s ook van wezenlijk belang.

“The mind is like an iceberg, it floats with one-seventh of its bulk above water."

Sigmund Freud - Neuroloog - Grondlegger van de psychoanalyse

Freud mag met recht de meest invloedrijke intellectuele van zijn tijd worden genoemd. Door zijn doorgronding van het menselijke denken (psychoanalyse) kon hij fysieke, emotionele en mentale klachten verhelpen. Het valt niet meer te ontkennen dat het (onbewust) denken een grote rol speelt in het onstaan van langdurige klachten.

"Je denken kan je zelf veranderen."

 

Hoe komt het dat je huidige persoonlijkheid je klachten veroorzaakt?

 
 

3. Bewustzijn

Je klacht omzetten in kracht

Alles is energie, de negatieve overtuigingen uit je mind generen emoties die je liever niet wilt voelen. Zo stapelt de emotionele energie zich dagelijks op in je onderbewuste wat spanningen, klachten & stress geeft. Er is maar een manier om dit te doorbreken en dat is je hier bewust van te worden van de emoties en gedachtepatronen. Zo kan je de negatieve overtuigingen herprogrammeren, en kom je uit bij de liefdevolle krachtige persoon die je in de kern bent.

Looking at something changes it.

Werner Heisenberg - Natuurkundige - Kwantum-wetenschapper

Heisenberg ontving in 1933 de Nobelprijs voor de natuurkunde voor zijn aandeel in ontwikkeling van kwantumfysica. Het toonde wetenschappelijk aan dat bewustzijn bestaat en dat niets vast staat. Volgens de kwantumfysica is er alleen oneindig potentieel, (dus ook de potentie om klachtenvrij te zijn). Dankzij de kwantumfysica kunnen we jouw oneindig potentieel in je voordeel gebruiken om langdurige klachten vanuit een ander perspectief op te lossen.

"Bewustzijn is je kracht.

 

Waarom is dit de enige échte oplossing voor je klachten? 

 

Onze aanpak

Onze aanpak onderscheidt zich door drie onmiskenbare principes:

1. Diepgaande Emotionele Verwerking: Wij gaan verder dan oppervlakkige emotiebeheersing. Onze methode richt zich op het loslaten van onderbewuste, onderdrukte emoties. Dit stelt je in staat om de kern van je klachten aan te pakken en een blijvende transformatie te realiseren.

2. Herprogrammering van de Mind: We geloven sterk in de buitengewone kracht van de Mind. Daarom leren we je hoe jij zelf je onderbewuste overtuigingen kunt herprogrammeren en zo negatieve overtuigingen kan vervangen door positieve waardoor jij in een hogere energie zal komen.

3. Bewust Leiderschap: We begeleiden je naar een staat van bewustzijn waarin je het liefdevolle, gelukkige energieveld kunt zijn dat je wenst te zijn. We helpen je actief om je te leren de bewuste bestuurder te worden van je realiteit.

Door deze unieke benaderingen te combineren met inzichten uit de hedendaagse, kwantum- en metafysische wetenschappen, bieden we een krachtige aanpak die jou helpt om emotionele, mentale en/of lichamelijke klachten te overwinnen, en de gelukkige liefdevolle versie te zijn die je in de basis al bent. 

1+2+3 = Blijvend in balans met de drie principes

Een cake bakken lukt ook niet als je niet de juiste ingrediënten hebt. Zo werkt het ook met het overwinnen van langdurige klachten. 

1. Lichaam

Je lichaam is een barometer. Het geeft perfect aan wat er opgeslagen ligt in je onderbewuste. Langdurige (chronische) klachten zijn een uiting hiervan. Door je bewust te worden van deze onderbewuste processen kan jij ze eindelijk los laten. En zullen je klachten verdwijnen.

2. Mind

Je persoonlijkheid is een verzameling van overtuigingen die je in je leven hebt opgedaan. Veel overtuigingen zijn negatieve (stress) denkprogramma's die draaien in je onderbewuste brein. Door deze los te leren laten krijg je controle over de mind. 

3. Bewustzijn

De laatste stap is het herprogrammeren van de mind. Als je de wetten van bewustzijn begrijpt weet je dat jij de bestuurder bent van de mind. Zo ga je meer en meer leven vanuit liefde en dankbaarheid, en ligt de wereld aan je voeten.

In drie stappen klachtenvrij

Een cake bakken lukt ook niet als je de juiste ingrediënten hebt. 

Wil je van je klachten af? 

Dan nodigen we je van harte uit in onze (gratis) masterclass of doe direct een zelfscan.

Doe de zelfscan
Meld je aan voor de masterclass