Verlies jij je wel eens in het denken?

① lichaam ② mind ✎ jan van rosmalen Nov 18, 2023
onderbewustzijn herprogrammeren

Het overkomt mij ook nog eens dat ik me verlies in het denken. De slachtoffer modus waarom iets je overkomt. Het ego is niet je vriend, het houdt ervan om zielig gevonden te worden en daar lekker lang in te blijven hangen. We worden allemaal wel eens boos gefrustreerd of verdrietig. Maar wie is er nu eigenlijk het slachtoffer?

 

Jij bent het slachtoffer van jezelf. Of in dit voorbeeld ben ik het slachtoffer van mijzelf. Ik weet het maar al te goed, want ik kan zeggen dat ik me hier al lang mee bezighoudt. Dit is onderdeel van het bewust worden en gaat met vallen en opstaan, maar gaandeweg kom je er achter dat die mind niet je grootste vriend is. Wat we ook niet moeten doen is het tot onze vijand maken, want dan zijn we per definitie verloren. Het ego dat je onderbewuste mind is, is enorm sterk. Het heeft legio aan data van heel je leven en baseert daar jouw mening/overtuigingen op.

 

Maar die data hoe veel het ook is, is super beperkt zeker als je het vergelijkt met de totale data die er is. Als je dit in kan gaan zien zal je bescheiden worden en je mind minder op een voetstuk zetten. Dit is het begin van het ontkrachten van de ego/mind.

Als je van langdurige klachten af wilt komen dan zul je eerst de weerstand mogen verliezen tegen emoties die jouw mind al heel lang heeft verstopt. Op het moment dat je jezelf daar in hebt getraind ben je er nog niet dat weet ik uit ervaring en zie ik om mij heen bij de cliënten die ik begeleid. De tweede fase om het zo maar te noemen is de onderbewuste mind meer te gaan begrijpen. Hoe die werkt en hoe jij hem kan beïnvloeden. Zo kan je oude denkpatronen eruit halen met jouw bewuste mind.

Vaak verdwijnen klachten dan omdat ze zijn gekoppeld aan denkpatronen, en als je die niet aanpakt, blijft zo'n programma draaien in je onderbewuste. Maar de mind heeft ontzettend veel oordelende programma's en het is onbegonnen werk om te blijven wissen. De laatste stap om te groeien in je bewustzijn is te zorgen dat je met afstand kijkt naar de mind met een new age woord, ook wel mindfulness genoemd. Al heb ik dat woord nooit begrepen omdat het eigenlijk mindfulless moet zijn als je het heel sec bekijkt.

 

Omdat dit puur bewustzijn is in het moment moet je dus goed opletten, en als je even niet oplet zit je dus zo weer in een programma en verlies je je weer in het denken. Ik probeer het dan ook te zien als een groot spel, een spel waar jij kan leren hoe je de pionnen op de juiste plek kan plaatsen. Hoe meer je dit leert des tee leuker het spel wordt want je komt er achter dat die jij, wat alle programma's zijn die je vanaf je geboorte hebt verzameld helemaal niet de échte jij is. En zo kan je klachten gaan zien als een hulpmiddel om te bereiken. Prachtig toch.

 

Geniet van de mooie dag, focus vandaag eens wat meer op je ademhaling zo kom je uit je mind en dichter bij je échte zelf die er altijd is in het huidige moment.

 

Cheers,

 

Jan van Rosmalen

Bewustzijnsonderzoeker

Benieuwd of wij jou kunnen helpen?

Doe de zelfscan en meld je daarna aan voor de gratis masterclass.

Doe de (gratis) zelfscan

Wil je meer inspiratie? Lees verder...

Voor alle artikelen klik hier.

 

Emotie, eerst fysiek belicht (Deel 2 van de 2)

Jun 10, 2024

Emotie, eerst fysiek belicht (Deel 1 van de 2)

May 27, 2024

Waarom is het zo moeilijk om je goed te voelen? 

Apr 23, 2024