Lichamelijke klachten burn-out

① lichaam ② mind ✎ jan van rosmalen Jan 26, 2024
Lichamelijke klachten burn-out

 

Misschien ben je een vader, moeder, student, of leraar. Misschien ben je een danser, een chauffeur, een directeur, of een schoonmaker. Het maakt niet veel uit wie je bent, want het is slechts een rol. Het is een rol die je op dit moment vervult, net zoals je ooit een student was en waarschijnlijk ook de rol van grootouder zult vervullen. Maar een rol is niet wie je echt bent en is wellicht de reden dat je een burn-out hebt. 

De reden dat burn-out raken en lichamelijke klachten ervaren is, omdat we ons identificeren met de rol die we denken te zijn. En wanneer die rol niet meer bij ons past of wanneer we gedwongen worden die rol los te laten, bijvoorbeeld door ontslag, begint de ellende. We verliezen een deel van onszelf en dat doet pijn. Vaak willen we dat verlies niet eens voelen. Dit is het begin van het onderdrukken van emoties, wat een hoofd factor is bij langdurige mentale en lichamelijke brun-out  klachten.

Vaak dragen we dan wat tegenwoordig een trauma wordt genoemd. Trauma's kunnen op verschillende manieren voorkomen, maar de kern is dat ze te maken hebben met een gekwetst deel van onze identiteit.

Maar wat als je nu gaat inzien dat al deze rollen die je aanneemt, slechts tijdelijke aspecten van jou zijn? Zou er dan niet iets prachtigs kunnen gebeuren? Zou je dan niet kunnen inzien dat het slechts een rol was en niet jouw ware zelf? Zou dit inzicht je niet enorm helpen om de situatie die je is overkomen vanuit een ander perspectief te bekijken? En door het vanuit een breder perspectief te bekijken, zou je het dan niet sneller kunnen loslaten en verder kunnen gaan met de huidige of volgende rol die je aanneemt? Of nog beter, als je herkent dat jij degene bent die deze rollen aanschouwt, ben je dichterbij bij wie je werkelijk bent dan je ooit had kunnen denken. Welkom bij jouw bewustzijn. Je authentieke zelf.

Na jaren van mentale, lichamelijke burn-out klachten weet ik heel duidelijk wie ik niet ben en kom ik steeds dichter bij wie ik werkelijk ben. Als resultaat heb ik oude opgeslagen emoties los weten te laten en mezelf vergeven voor het vasthouden aan die oude rollen. Zo kom ik elke dag dichter bij mijn essentie, en ik wil niets liever dan dat jij ook jouw ware zelf ontdekt. Dit is een liefdevol mens die alle onbewuste negatieve emoties los heeft gelaten. Zo wordt jouw Burn-out je grootste cadeau om te worden wie je in essentie bent. 

Mocht je er klaar voor zijn ben ik om je hierbij te ondersteunen. 

Van Burn-out naar Bruning in side;) Laat jouw innerlijke vuur weer branden. 

Bewuste groet,

Jan van Rosmalen

Bewustzijnsonderzoeker

Benieuwd of wij jou kunnen helpen?

Doe de zelfscan en meld je daarna aan voor de gratis masterclass.

Doe de (gratis) zelfscan

Wil je meer inspiratie? Lees verder...

Voor alle artikelen klik hier.

 

Waarom is het zo moeilijk om je goed te voelen? 

Apr 23, 2024

Het bewustzijn is je besturingssysteem

Apr 12, 2024

Waarom houdt ons ego niet van liefde?

Mar 08, 2024