Ontdek een ander perspectief over chronische pijn

① lichaam ② mind ③ bewustzijn ✎ jan van rosmalen Nov 15, 2023
chronische pijn verklaard

Ik wil graag een ander perspectief met jullie delen over chronische pijn en hoe we ermee kunnen omgaan. Ik wil jullie informeren over het concept van het onschuldige bewustzijn en de verkeerde identificatie met chronische pijn. Door dit inzicht te omarmen, kunnen we een pad vinden naar verlichting van chronische pijn.

 Chronische pijn wordt vaak gezien als een lichamelijk probleem dat moet worden opgelost. Maar wat als ik jullie vertel dat pijn meer is dan alleen iets fysieks? Chronische pijn is een conditionering, een patroon van identificatie en reactie op de pijnlijke sensaties. We raken zo gefocust op de pijn dat het ons hele leven overneemt. Maar de pijn definieert niet wie we werkelijk zijn.

Pijnlijke sensaties zijn niet je ware zelf

Het is belangrijk om te begrijpen dat de pijnlijke sensaties en de reacties erop niet ons ware zelf zijn. Ze zijn tijdelijke mis-identificaties die ons ervan weerhouden ons onschuldige bewustzijn te ervaren. Dit onschuldige bewustzijn is een staat van puur bewustzijn waarin we vrij zijn van de beperkingen en het lijden dat chronische pijn met zich meebrengt. Het is een plek van vrede, acceptatie en het vermogen om bewuste keuzes te maken.

 

Als Pijn Expert moedig ik jullie aan om contact te leren maken met dit onschuldige bewustzijn. Dit kan worden bereikt door middel van technieken zoals meditatie, bewuste ademhaling en het cultiveren van zelfcompassie. Door bewustzijn te brengen naar het moment, is er niet iemand die zich identificeert met de pijn. Je bent op dat moment bewust en die iemand met al zijn of haar conditioneringen is er dan niet meer. Je kan niet twee ervaringen tegelijk zijn. Je persoonlijkheid en bewustzijn. Het is dus de kunst om meer en meer bewuster te zijn. Zo kom je los van al je programmeringen. En kunnen we een dieper begrip van onszelf ontwikkelen.

 

Kan je pijn als een leeraar gaan zien?

De weg naar verlichting van de pijn begint met het besef dat we niet onze pijn zijn. We kunnen leren om met compassie naar onze pijnlijke sensaties te kijken en ze te zien als tijdelijke ervaringen die komen en gaan. Dit stelt ons in staat om ons niet meer met de pijn te identificeren en bewuste keuzes te maken over hoe we met de pijn willen omgaan.

 

Ik moedig jullie aan om jullie pijn te benaderen met nieuwsgierigheid en acceptatie. We kunnen samen werken aan het versterken van jullie vermogen om pijn los te laten, door verschillende technieken te verkennen, zoals ontspanningsoefeningen, visualisatie en het herstructureren van onze gedachten, om nieuwe perspectieven en reacties op pijn te ontwikkelen kan je de pijn als gaan leeraar zien.

 

Het onschuldige bewustzijn is wat je bent

Het onschuldige bewustzijn is de hoop en bevrijding voor mensen met chronische pijn. Door ons bewust te worden van onze mis-identificatie met pijn en te streven naar een dieper begrip van ons ware zelf, kunnen we een pad vinden naar verlichting en een verbeterde levenskwaliteit.

 Laten we samen ontdekken hoe we onze innerlijke kracht kunnen gebruiken en een leven vol vreugde en vrede kunnen leiden. Je bent niet alleen in deze reis, we zijn er om je te steunen. 

 

Jan van Rosmalen
Bewustzijnsonderzoeker
 

 

Benieuwd of wij jou kunnen helpen?

Doe de zelfscan en meld je daarna aan voor de gratis masterclass.

Doe de (gratis) zelfscan

Wil je meer inspiratie? Lees verder...

Voor alle artikelen klik hier.

 

Emotie, eerst fysiek belicht (Deel 2 van de 2)

Jun 10, 2024

Emotie, eerst fysiek belicht (Deel 1 van de 2)

May 27, 2024

Waarom is het zo moeilijk om je goed te voelen? 

Apr 23, 2024