"Tijd heelt alle wonden."

① lichaam ✎ jan van rosmalen Jan 14, 2024

Een gezegde dat we allemaal wel kennen. En misschien denk je wel: "Mooi gezegd, maar wat heb ik eraan?" Gisteren had ik klachten, een week geleden ook, en misschien wordt het morgen erger.

Maar wat als tijd niet bestaat? Dan bestaat een wond ook niet. De wonden of klachten die we ervaren, komen uiteindelijk allemaal voort uit onze gedachten. Onze gedachten springen van oorzaak naar gevolg, van hier naar daar, van toen naar nu, en van nu naar morgen. Maar dat zijn slechts gedachten. Wat werkelijk plaatsvindt staat los van onze gedachten.

Op het moment dat je al die gedachten loslaat, blijft alleen het moment over dat zich ontvouwt naar het volgende moment. Dit is jouw potentieel dat zich manifesteert, of anders gezegd, evolutie. Maar het is ook creatie. Evolutie en creatie zijn één en hetzelfde.

Jouw potentieel wordt weerspiegeld door de keuzes die je op elk moment maakt, niet te verwarren met gedachten. Je kunt het zien als jij aan het roer staat van jouw schip, en elke keuze die je maakt, beïnvloedt de koers met één graad. Slechts één graad koerswijziging kan betekenen dat je in Amerika of Azië uitkomt.

Tijd heelt niet alle wonden, maar jouw keuzes in het moment wel. Om het eenvoudig te maken, heb je altijd de keuze tussen angst en liefde. En ik kan je vertellen, angst bestaat niet. Het lijkt alleen te bestaan omdat we erin geloven. Je hebt de vrije wil om dit niet te geloven. Maar als je mag kiezen, waar geloof je dan liever in? In het bestaan van angst, of dat het enkel bestaat omdat jij erin gelooft?

Kies telkens voor liefde, wanneer je bewust bent van het maken van een keuze. Overdenk het niet en verwerp alles wat geen liefde is. Zo stap je in jouw tijdmachine en laat je tijd oplossen. Want door te kiezen voor liefde, heb je als mens de kracht om jouw schip te sturen naar een bestemming vol liefde.

Genees je wonden door liefde. Laat tijd voor wat het is.

Jan van Rosmalen

- Bewustzijnsonderzoeker -

 

 

Benieuwd of wij jou kunnen helpen?

Doe de zelfscan en meld je daarna aan voor de gratis masterclass.

Doe de (gratis) zelfscan

Wil je meer inspiratie? Lees verder...

Voor alle artikelen klik hier.

 

Emotie, eerst fysiek belicht (Deel 2 van de 2)

Jun 10, 2024

Emotie, eerst fysiek belicht (Deel 1 van de 2)

May 27, 2024

Waarom is het zo moeilijk om je goed te voelen? 

Apr 23, 2024