De mind: je vriend of vijand?

② mind ✎ jan van rosmalen Nov 16, 2023
De mind: je vriend of vijand?

Wat is gezond?

Is zonnebrand nu wel of niet goed voor je? Wel of geen vlees op tafel? Elektrische fiets of de gewone tweewieler? We worden continu van links naar rechts geslingerd, wat moet je nou geloven? Wat vandaag nog goed en gezond is, kan morgen ineens niet meer. Dacht je vroeger dat je met paardenrookvlees op je boterham gezond bezig was, ben je nu een dierenbeul en veroorzaakt het allerlei ziekten.

Onze mind weet niet wat waar is, dát is ons probleem.

Je wordt hier op aarde gedropt en mag door trial-and-error zelf testen wat voor jou werkt. Wat is dan de oorzaak voor deze mentale wirwar? Is het zo dat niets waar is, of dat alles waar jij in gelooft waar is? Je zou toch denken dat als je merkt dat iets werkt, het waar is voor jou? Maar wat voor jou werkt, hoeft niet voor een ander te werken. Met andere woorden: waar jij in gelooft, dat is jouw waarheid. Laat dit geloof in allerlei (on)waarheden de oorzaak zijn van de meeste langdurige klachten. Waar omdat jij erin gelooft, onwaar omdat een ander hier misschien anders over denkt.

 

Laat me dit nog wat uitgebreider uitleggen. Omdat je niet bewust hebt gekozen wat je wilt geloven, ben je in allerlei foutieve programma's gaan geloven. Bijvoorbeeld dat paardenrookvlees slecht is. Op het moment dat die overtuiging in je mind wordt geprogrammeerd, is het jouw waarheid. De mind werkt zo dat de effecten van dit geloof zich in je lichaam zullen openbaren. Op dezelfde manier als dat vroeger het zweet je uitbrak bij de gedachte aan een monster onder je bed. De overtuiging heeft een direct effect op je lichaam: angstzweet en het hart in de keel. Ander voorbeeld, zelfde verhaal: ervan overtuigd zijn dat je van melk buikpijn krijgt. Jouw waarheid creëert buikpijn. De melk is het probleem niet, het is jouw overtuiging die het effect teweegbrengt.

 

Alle trauma's, negatieve programma's en klachten zijn in de kern allemaal overtuigingen. Als je deze weet te ontkrachten, verdwijnen de nadelige effecten ervan. Daar ligt jouw kracht! Dat wilde ik je vandaag vertellen. Zo ga je van slachtoffer naar zelfbestuur.

 

Jan van Rosmalen

Bewustzijns onderzoeker

Benieuwd of wij jou kunnen helpen?

Doe de zelfscan en meld je daarna aan voor de gratis masterclass.

Doe de (gratis) zelfscan

Wil je meer inspiratie? Lees verder...

Voor alle artikelen klik hier.

 

Emotie, eerst fysiek belicht (Deel 2 van de 2)

Jun 10, 2024

Emotie, eerst fysiek belicht (Deel 1 van de 2)

May 27, 2024

Waarom is het zo moeilijk om je goed te voelen? 

Apr 23, 2024