Waarom houdt ons ego niet van liefde?

③ bewustzijn ✎ jan van rosmalen Mar 08, 2024
ego liefde

Ooit had ik een blauw boek in mijn handen, twintig jaar geleden, met het woord 'Ego' erop. Dit maakte zo'n diepe indruk op mij dat ik diep van binnen wist dat ik dit woord, wat voor mij toen nog als Chinees klonk, tot op de bodem wilde uitzoeken.

Toeval bestaat niet, daar geloof ik niet meer in, want in mijn reis om van meer dan twintig klachten af te komen zoals fibromyalgie, tinnitus, migraine, herniaklachten, een brandende huid en epilepsie, ben ik erachter gekomen dat het ego het sleutelwoord is.

Wat is dan dat ego en waarom is het belangrijk om het te begrijpen om van langdurige klachten af te komen? Laten we vooropstellen dat het ego een overlevingsmechanisme is waar we ons bewust van mogen worden. Het is niet iets waar we tegen moeten vechten. Het ego kan gezien worden als alles wat negatief is: al onze negatieve overtuigingen over onszelf en de emoties die daarmee samenhangen. De reden dat we dit bij ons dragen is dat we dit zijn gaan geloven over onszelf, vaak door trauma's, opvoeding of onderbewuste programmering van de media, waardoor we zijn gaan geloven in angst.

 

Het ego blijft bestaan omdat het zich onbewust voedt met lage emoties zoals angst, schuld, schaamte, woede of verdriet. Het smult ervan en dit zorgt ervoor dat we in een negatieve spiraal belanden, wat vaak de oorzaak is van vele klachten die we ervaren.

 

Het is dus zaak dit mechanisme, dat er is om ons te beschermen tegen de dood, te leren doorzien en uit te leggen dat het niet in gevaar is. En hoe doen we dat? Inderdaad, met liefde. De tegenpool van de lage emoties, die trillingen tussen 0 en 200 hebben, is liefde. Liefde heeft een hoge frequentie van 500 en zal ervoor zorgen dat we die lage emoties overwinnen. Het ego wil blijven bestaan en doet dat door ons in lage emoties te houden. Om hieruit te komen is het belangrijk dat we verantwoordelijkheid nemen voor onze gedachten.

Onbewust zijn we ooit gaan geloven in negativiteit. Nu kunnen we kiezen voor een andere weg. De andere weg is liefde. Dit betekent liefde voor onszelf op de eerste plaats. Vaak zijn we heel liefdevol tegenover anderen, maar kritisch tegenover onszelf. Dus als we de eerste stappen willen zetten om onszelf te veranderen, moeten we liefdevol tegen onszelf praten. Dit kan heel gemakkelijk zijn als we inzien dat er een onschuldig (kind) deel in ons leeft dat in zijn/haar onschuld is gaan geloven dat negativiteit loont.

Nu we weten dat we dit in onze onschuld zijn gaan geloven, kunnen we besluiten om liefdevollere keuzes te maken. Op het moment dat we dit doen voor onszelf en voor anderen, stappen we van een lage energie (20, kritisch en beschuldigend) ineens over naar een hoge energie (500, liefde).

Het enige wat we hoeven te doen is bewust de intentie te zetten dat we zo willen zijn. Daarna moeten we opletten en inzien hoe vaak we negatieve gedachten hebben en besluiten om deze los te laten en te kiezen voor liefde, zo ben je op weg om je ego liefdevol los te laten. Een bijkomend voordeel is dat klachten af zullen nemen, want vaak willen ze je alleen maar vertellen dat je niet in liefde leeft.

 

Met liefde,

 

Jan van Rosmalen

Bewustzijnsonderzoeker

 

Benieuwd of wij jou kunnen helpen?

Doe de zelfscan en meld je daarna aan voor de gratis masterclass.

Doe de (gratis) zelfscan

Wil je meer inspiratie? Lees verder...

Voor alle artikelen klik hier.

 

Waarom is het zo moeilijk om je goed te voelen? 

Apr 23, 2024

Het bewustzijn is je besturingssysteem

Apr 12, 2024

Waarom houdt ons ego niet van liefde?

Mar 08, 2024